Ga naar de inhoud

Yoga

Tijdens de opleiding Boeddhistische Psychologie heb ik kennisgemaakt met Tibetaanse Yoga en meditatie. Door langzame bewegingen in combinatie met de ademhaling is het mogelijk meer te ontspannen en op een dieper niveau lichaamsblokkades te doorbreken.

Zelf beoefen ik geruime tijd Hatha Yoga en in 2010 heb ik mijn opleiding als yoga trainer bij Vidya Yoga in Duitsland afgerond. Zij volgen de authentieke Sivananda-traditie, een reeks van yogahoudingen (asanas) die op elkaar zijn afgestemd en het hele lichaam aan bod laten komen. In Duitsland wordt deze vorm van yoga gezien als een goede preventie van b.v. rugproblemen, burn-out, nek- en schouderproblemen en wordt daar dan ook vergoed door de zorgverzekeraar.

In deze vorm van yoga werk ik met eenvoudige yogahoudingen en integreer deze met veel ontspanning. Daardoor wordt een houding langer vastgehouden en met behulp van de ademhaling kan je in een bepaald lichaamsgebied dieper leren ontspannen. Bij yoga gaat het tenslotte niet om presteren, maar om concentratie, lichaamsbewustzijn en ontspanning. Iedereen op zijn eigen niveau en wat op dat moment goed voelt. Ook kan een bewustwording op gang komen over hoe je geneigd bent zelf over je grenzen te gaan. Ieder jaar school ik mijzelf bij door bij- en nascholingen te volgen in o.a. Yin Yoga, Mindfulness en ontspanningsoefeningen.

Innerlijke rust en minder stress

Yoga is een goede manier om tot “rust” te komen.
Je lichaam en geest komen tot rust, je ontspant.
Wanneer je ontspannen bent kun je loslaten en groeien.