Ga naar de inhoud

Over Petra Elst

Achtergrond

Mijn naam is Petra Elst en ben in 1963 in Bergen op Zoom geboren. Door diverse levenservaringen kwam ik op mijn 25ste levensjaar in contact met de hulpverlening en verschillende vormen van therapie en ervoer ik daardoor een intensieve persoonlijke groei. Vanuit deze ervaring ben ik met mijn opleidingen en trainingen gestart. In de momentopname van mijn ontwikkeling als persoon en therapeut volgde ik die trainingen die daarbij aansloten. In mijn behandelingen staat de mens centraal en is er ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke proces en groei.

Wandelcoach Petra Elst - De Onderstroom

Opleidingen

Counseling

In 2002 heb ik de HBO-opleiding Psycho-Sociaal Werk aan de SPSO  te Utrecht afgerond. 

Hypnotherapie

In juni 2005 heb ik de integrale beroepsopleiding Hypnotherapie aan het ATMA Instituut voor Psychodynamiek in Amersfoort voltooid en diverse nascholingen gevolgd om mijn vakkennis nog verder uit te diepen en daardoor cliënten nog effectiever te kunnen begeleiden.

Mindfulness

In 2006 en 2007 heb ik de training Boeddhistische Psychologie bij Robert Harzema in Amsterdam ervaren.  Daardoor heb ik, vanuit deze eigen ervaring, leren werken met mindfulness en kan hier ook cliënten bij begeleiden. Bij Marjan Moller heb ik deelgenomen aan verdiepingsjaren om principes uit het Tibetaans Boeddhisme nader te onderzoeken en te ervaren.

Oplossingsgerichte Therapie

In 2009 heb ik bij het RINO in Amsterdam kennisgemaakt met `Oplossingsgerichte Therapie`. En heb mij verder in deze therapie gespecialiseerd, bij nationale en internationale trainers. Over dit onderwerp geef ik ook trainingen bij o.a. Zorggroepen en nascholingsinstituten. 

Ericksoniaanse (hypno) Therapie

In 2010 heb ik via Saxion Hogescholen de Mastercourse ` Ericksoniaanse (hypno) therapie en indirecte technieken` gevolgd. Het gedachtegoed van Milton Erickson stond centraal in deze cursus. Het was een voorrecht uit eerste hand van zijn dochter Betty Alice Erickson kennis te maken met technieken die beter aansluiten bij de cliënt en de kracht van de cliënt aanspreekt om vervelende ervaringen te verwerken.

In 2011 heb ik aan het Milton Erickson Institute in Phoenix, Arizona, USA, de 3 weekse ‘Intensive Training – Ericksonian Approaches to Brief Hypnotic Psychotherapy’ gevolgd met o.a. Jeff Zeig en Brent Geary als trainer.

EMDR /EFT

Bij Peter Baldé heb ik leren werken met de traumaverwerkingstechnieken EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) en EFT (Emotional Freedom Techniques). Deze kan ik op een eenmalige ervaring toepassen.
(geen EMDR-therapie, toepassing bij eenmalig trauma)

Transactionele Analyse

In 2019 heb ik bij Corael Opleidingen de practicioners opleiding in Transactionele Analyse afgerond. Dit is een theorie over de ontwikkeling van de persoonlijkheidsstructuur. Het geeft inzicht in gedrag en gedragspatronen, in de verbale en non-verbale interacties tussen mensen en het effect op de communicatie.

Pre-master psychologie

In 2020/2021 heb ik de cursussen Arbeids- en organisatiepsychologie en gezondheidsgedrag voltooid. Een waardevolle aanvulling in mijn behandelingen.