Welkom op de website van Petra Elst, Counseling en Hypnotherapie

Yoga

Tijdens de opleiding Boeddhistische Psychologie heb ik kennisgemaakt met Tibetaanse Yoga en meditatie. Door langzame bewegingen in combinatie met de ademhaling is het mogelijk meer te ontspannen en op een dieper niveau lichaamsblokkades te doorbreken.

Zelf beoefen ik geruime tijd Hatha Yoga en in 2010 heb ik mijn opleiding als yoga trainer bij Vidya Yoga in Duitsland afgerond. Zij volgen de authentieke Sivananda-traditie, een reeks van yogahoudingen (asanas) die op elkaar zijn afgestemd en het hele lichaam aan bod laten komen. In Duitsland wordt deze vorm van yoga gezien als een goede preventie van b.v. rugproblemen, burn-out, nek- en schouderproblemen en wordt daar dan ook vergoed door de zorgverzekeraar.

In deze vorm van yoga werk ik met eenvoudige yogahoudingen en integreer deze met veel ontspanning. Daardoor wordt een houding langer vastgehouden en met behulp van de ademhaling kan je in een bepaald lichaamsgebied dieper leren ontspannen. Bij yoga gaat het tenslotte niet om presteren, maar om concentratie, lichaamsbewustzijn en ontspanning. Iedereen op zijn eigen niveau en wat op dat moment goed voelt. Ook kan een bewustwording op gang komen over hoe je geneigd bent zelf over je grenzen te gaan.

Individuele sessies
Workshops voor particulieren/bedrijven
Vanaf 6 personen is het mogelijk een workshop te organiseren.

Voor meer informatie: deonderstroom@live.nl
Yoga Yoga afbeelding Petra Elst, yogadocente.