Welkom op de website van Petra Elst, Counseling en Hypnotherapie

Workshops

`Providing people with alternatives, sets the stage for inner search and creative problemsolving`

Milton H. Erickson – 1980

2-daagse workshop


Reis door jouw onbewuste door Petra ElstIn deze workshop ga je in 5 fasen met gerichte aandacht contact leggen met jouw onbewuste. Ons onbewuste is rijk aan ervaringen en herinneringen. Vaak liggen daar ook krachtbronnen, waarvan we ons niet bewust zijn. Door contact te maken met, deze voor ieder unieke krachtbronnen, kunnen deze jou gaan ondersteunen in diverse processen. Denk hierbij aan het bereiken van doelen in je leven, het veranderen van patronen en gewoontes, het probleemoplossend vermogen vergroten. Liggend  of zittend wordt je op ontspannen wijze meegenomen. Deze methode laat je ervaren wat jouw mogelijkheden zijn en kun je in je dagelijkse leven toepassen en uitvoeren.

Mijn inspiratie haal ik uit het werk en leven van Milton Erickson en uit mijn jarenlange praktijkervaring als psycho-sociaal therapeute. In juli 2011 heb ik deze ervaringen kunnen integreren in de training aan het Milton Erickson Institute in Phoenix, USA en uit eerste hand kreeg ik van zijn leerlingen zijn gedachtegoed overgedragen. Graag wil ik dat in deze workshop doorgeven.

Info: www.deonderstroom.nl       Reserveren verplicht: deonderstroom@live.nl


workshop
Yoga voor de overgang door Petra Elst
 

In de overgang kun je als vrouw juist in de kracht van je eigen basis zijn. Deze vorm van yoga stimuleert de hormoonklieren, deze worden daardoor meer in balans gebracht. De oefeningen houden je lenig en gaan krachtverlies tegen, de bekkenbodem blijft veerkrachtig en de gewrichten blijven in beweging. In deze workshop leer je o.a. de oefenserie ´Ode aan de hormonen´. Eenvoudig uit te voeren houdingen die bij de verschillende aspecten van de overgang werkzaam kunnen zijn. Er is aandacht voor speciale ademhalingstechnieken als oefeningen tegen opvliegers en meditatieve oefeningen. De oefeningen krijg je op papier mee, zodat je deze vorm van yoga in je eigen omgeving kan voortzetten. Zij kunnen je ondersteunen in het proces van deze intense periode van transformatie.

Mijn inspiratie heb ik gehaald uit de workshops die ik bij Mieke de Bock heb gevolgd en mijn eigen ervaringen met het geven van yoga volgens de Sivananda traditie  Graag wil ik dat in deze workshop doorgeven.

Investering: 30 Euro p.p.     Reserveren verplicht: deonderstroom@live.nl

Yoga les

Petra Elst workshop training klassieke hypnotherapie

 

3-daagse training hypnotherapie met Ericksoniaanse interventies.

Doel
Het zelf ervaren van en leren werken met Ericksoniaanse indirecte interventies. Na deze specialisatie is het induceren, reponeren en het werken met passieve imaginatie en suggestie eigen geworden.

 

 
 
 
 
1-daagse training Oplossingsgerichte Therapie
 
Doel
Tijdens deze dag maak je kennis met de theorie van het oplossingsgerichte denken en werken. De interventies die behandeld worden en de handvatten die je deze dag meekrijgt kun je direct in de praktijk toepassen.